![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby mi ktoś powiedzieć, czy taki skrypt ma prawo działać
![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat getElementById(1) ID nie może być liczbą. I jeśli już to musisz użyć cudzysłowowa. Jeżeli nadal nie działa to będę szukał dalej ![]() --edit-- I zawsze patrz do konsoli błędów. Ten post edytował kamil4u 8.05.2012, 14:48:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według specyfikacji wartość atrybutu id elementu HTML nie może być cyfrą, liczbą, a nawet nie może się cyfrą rozpoczynać. Problemem jest jednak nieprawidołowy argument metody getElementById, bo powinien on być objęty cudzysłowami lub apostrofami. Poza tym skrypt powinien się raczej znaleźć za div-ami d1 i d2, bo wcześniej te elementy mogą być niezdefiniowane (undefined). Jednak lepiej (zgodnie z dokumentacją HTML) będzie tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest problem. Zawartość diva pojawia się po wybraniu opcji i odświeżeniu strony, a nie o to mi chodziło :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o co Ci chodziło? Tak napisałeś ten kod. Prawdopodobnie chodzi Ci o zmianę dynamiczną. W takim przypadku dodaj do checkbox zdarzenie onchange z funkcją, która zawiera to co w powyższych postach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
O właśnie!! o to mi chodziło, bo próbowałem z funkcją onclick ale to mi nie pasowało. Sprawdzimy, dzięki
![]() Edit <---------------- Jednak nie widzę zbytniej różnicy pomiędzy onclick a onchange :/ myślałem, że to mi da wybór już na starcie. Teraz mam taki kod:
Bez skomentowanej linijki przy załadowaniu strony divy się na siebie nakładają, a z nią nie wyświetla się wgl drugi div. Pomijając już problemy po odświeźeniu strony.. Ten post edytował mari6274 8.05.2012, 18:47:29 |
|
|
![]()
|
|
Zapewne musisz wykorzystać zdarzenie onload
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Za funkcją dodałem jeszcze wywołanie funkcji z parametrem 1. I niby wszystko w porządku. Ale tylko w wypadku, gdy zamieniłem divy kolejnością. Ponieważ w tym drugim divie znajduje się skrypt z galerią jQuery Roundabout. Ta galeria ma jakieś problemy z wyświetlaniem się. Jeśli jest w pierwszym divie to działa, jesli w drugim to nie. Dlaczego??
Dodatkowo, jeszcze zależy mi na tym, by po wczytaniu strony pojawiał się standardowo 1. div a po odświeżeniu pozostawał aktualnie zaznaczony. Niestety na tym etapie tego nie ma :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:58 |