![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem tu nowy i narazie dopiero zaczynam swoją przygodę z php. Ale przejdźmy do rzeczy. Napisałem skrypt książki telefonicznej, ale pojawił się pewien problem. Za nic w świecie zmiany w rekordach, które wykonam opcją 'edytuj' z poziomu strony nie chcą się zapisać. Oto skrypt:
Będę wdzięczny za wskazanie mi miejsca z błędem oraz za ewentualną pomoc w poprawianiu skryptu. Pozdrawiam. Ten post edytował Merkury 7.08.2004, 18:52:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Globale
2. Podaj błąd SQL [e] 3. A po co kończysz instukcje SQL średnikami skoro są to pojedyńcze wywołania? Ten post edytował Dabroz 7.08.2004, 18:53:48 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma błędu SQL. Poprostu mogę sobie klikać przycisk 'Zapisz' ale nic się nie dzieje.
BTW Mógłbyś używać trochę innych pojęć. Bo te nie są dla mnie zbyt zrozumiałe (patrz -> globale) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
w tym
dodaj
w tym wypadku te strony ktura wkleiles. @Dabroz lepiej dac srednik zadurzo, niz srednik za malo ![]() Ten post edytował invx 7.08.2004, 19:17:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(invx @ 2004-08-07 20:15:31) @Dabroz lepiej dac srednik zadurzo, niz srednik za malo ![]() no nie... tu się nie zgodzę, RTFM... Cytat Notatka: Zapytanie nie powinno kończyć się znakiem średnika. z własnego doświadczenia: u mnie to stanowiło problem - na localu wszystko chodziło ze średnikami, ale po wrzuceniu na serwer (inny config mysqla, inna wersja php itp. ) były błędy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Merkury @ 2004-08-07 19:55:57) Mógłbyś używać trochę innych pojęć. Bo te nie są dla mnie zbyt zrozumiałe (patrz -> globale) ![]() Używasz zmiennych globalnych. Poszukaj na forum pod kątem roznic miedzy $zmienna a $_POST['zmienna']. Po kazdej funkcji mysql_* używaj mysql_errno" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - one prawde Ci powiedza... -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:36 |