![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem nie wiem jak zacząć skrypt, który ma za zadanie rozpoznać tagi!!
Np.: Kod <tytul>Tytul dokumentu</tytul> z tego tagu chciał bym wyciągnąć treść, która się znajduje między <tytul> i </tytul>. Myśałem nad wyrażeniami regularnymi, ale nie weim jak to zacząć?? Bo jakoś się nie udaje. -------------------- ...::: R @ F I & S @ L I :::...
PrivateServ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zadziala, ale bedzie podobnie wygladalo ![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli już to
(nie zakładaj że cały dokument HTML to tyko <title>foo</title>;)) PS. Świetny tytuł tematu... Ten post edytował Dabroz 7.08.2004, 19:04:22 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Dabroz @ 2004-08-07 19:56:16) (nie zakładaj że cały dokument HTML to tyko <title>foo</title>;)) Wlasnie, wiedzialem ze cos jest nie tak... -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba źle mnie zrozumieliście mam plik .txt a wnim własne tagi typu [b]<tytul>. <autor>[b], które tak samo się kończą i między nimi chcem wyciągnąć coś i to co wy podaliście to jakoś nie działa!!
-------------------- ...::: R @ F I & S @ L I :::...
PrivateServ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
a tym pliku to masz tylko jedne tagi? czy wiecej, sa w lini, czy kazda paraw nowch liniach
P.S. rafcio8405 fajny avatar ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerób sobie.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Invx ten plik wygląda tak:
Kod <tytul>Tytuł dokumentu</tytul> <autor>Autor dokumentu</autor> <data>Data utwożenia</data> <tresc>Treść dokumentu, która może być w wielu liniach i może zawierać tagi specyficzne dla HTML</tresc> Tak to ma wyglądać i nie wiem jak o wyciągnąć może troche do BBCode -------------------- ...::: R @ F I & S @ L I :::...
PrivateServ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:05 |