![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka,
Nie rozumie zasady działania JQuery. Ten skrypt to bardzo prosty zarys działania mojego małego slidera. Przy chęci użycia powyższego kodu nawet dokument się nie załaduje a już zawieszona przeglądarka. Czemu kod wywołuje się co chwilę zamiast zaczekać na wykonanie instrukcji z do? Proszę o pomoc w zapętleniu tych prostych instrukcji w nieskończoność. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jakbyś miał 20 produktów? ;P
Porównaj sobie np z tym: http://www.queness.com/post/152/simple-jqu...sparent-caption |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W JavaScript-cie instrukcje na tym samym poziomie zagłębienia wykonywane są niejako "równolegle", zatem każdy setTimeout wykonuje się w tym samym czasie i pętla do ... while kontynuuje od razu działanie. W ogóle w implementacji takiego slider-a żadna pętla nie jest potrzebna, a tym bardziej pętla nieskończona, można przecież użyć właśnie setTimeout.
Ten post edytował mortus 29.04.2012, 21:49:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale jak. Praktycznie na javascript przesiadłem się z cpp. To jest dla mnie niewyobrażalne (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ((((
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:18 |