![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja wygląda następująco, mam tabele z podstronami i kilka podrzędnych np. status lub dane do seo i do tego momentu joinLeft działa znakomicie chciał bym teraz pobrać wszystkie komentarze dla danej podstrony, ale udaje mi się pobrać tylko pierwszy. :-( Całość generowana jest w zend'zie, ale to nie ma znaczenia, zapytanie wygląda następująco:
Mam nadzieję, że jest czytelne, problemy nie ma i wszystko działa tylko jak zmusić to zapytanie do pobrania WSZYSTKICH komentarzy, a nie tylko pierwszego - może nie ma takiej opcji? Edit: Wszystko działa tak jak powinno jednak (wybierałem pojedynczy rekord), tylko teraz mam spory nadmiar danych mianowicie tyle ile komentarzy tyle mam razy dane o podstronie + kolejny komentarz, tutaj wychodzi brak znajomości mysql i nie wiem jak to połączyć by dane o podstronach były raz a komentarze tak jak by kolejno w tablicy. Ten post edytował ShadowD 25.04.2012, 01:18:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej będzie to osiągnąć rozbijając zapytanie na dwa zapytania: jedno pobierające stronę i informację z nią związane i drugie pobierające same komentarze dla strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie rozwiązanie jest najłatwiejsze, ale czy najbardziej eleganckie i wydajne? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
Nie skupiam się w tym projekcie na odwaleniu roboty a doszlifowaniu wszystkiego do granic możliwości. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w mysql inaczej tego nie osiagniesz.
ale np w mongoDB - bez problemu. j. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:39 |