Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> cookie na przeglądarce i ich odczyt z innej strony
kubek15

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Potrzebuję kilku informacji na temat cookie na przeglądarce.

Przykład i to co che osiągnąć.

Jest strona A tam jest logowanie i po zalogowaniu mozna coś robić na niej (strona nie moja)
Po zalogowaniu na stronie A w przeglądrce wklepuje np. www.A.pl?rob=cos i wykonuje się jakaś czynnośc na stronie A.
Jest strona B (moja strona) otwarta w drugiej karcie (na stronie A jest zały czas zalogowany user czyli ja) i na mojej stronie daje sobie w ramce www.A.pl?rob=cos i wykonuje się to samo co wcześniej .

I terazmoje pytanie jest takie czy moge te cookie jakoś sam wysyłąć i wysyłą zapytania GET na strone A bo jak narazie to jedyna opcja jak ze strony B ustawiam w ramkach ten adres i działa.

Nie może być CURL bo w curlu to już napisałem bez problemu ale jak właśnie che tak ze user loguje się na strone A a w drugiej karcie otwiera strone B i tam juz sobie działą bez potrzeby logowania.

Da się to osiągnąć ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
erix

Grupa: Moderatorzy

Nie masz dostępu do Cookie między domenami na różnych TLD.

Jedyne, co pozostaje, to jakieś proxy autoryzujące tokenami na zasadzie ustawiania ciastka na innej domenie.
+Quote Post
greycoffey

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Cytat(erix @ 21.04.2012, 13:56:30 ) *
Nie masz dostępu do Cookie między domenami na różnych TLD.

Gwoli ścisłości, nie tylko na różnych TLD, ale też na różnych domenach drugiego poziomu - nie można przeglądać ciastek example1.com na example2.com, ani na różnych TLD, czyli example.com i example.org.
+Quote Post
kubek15

Ostrzeżenie: (0%)
-----

aha ok to ciężko będzie bo moge a nawet mam to na CURL gotowe wszystkie cookie ładnie idą ale właśnie jedna wada ze wtedy na mojej stronie B musze podać login i hasło ze strony A a niektórzy nie będą chcieli podawać i pewnie wolą zeby mieć w drugije karcie otwartą stronę A i tam się zalogować a u mnie tylko wysyłąć zapytania GET. Bo jak robie tak w IFRAME na mojej stronie to śmiga ale problem mam z wyciągnięciem kodu z inframe bo nie zawsze mma tam <head><body tylko nieraz sam gotowy kod np. 1234.

Dzięki za odp.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 29.09.2025 - 09:35