![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jestem zmuszony ładować specjalne okno modalne(Jquery UI) oparte na php i js. Niestety, ale jest problem ponieważ cache przeglądarki trzyma załadowaną poprzednią wersję i jak pierwsze ładowanie działa ok, tak już następne odmawiają posłuszeństwa. Da się coś z tym zrobić? Bardzo mi zależy na czasie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu ustaw w nagłówkach HTTP zwracanej odpowiedzi by ta nie była cache'owana. Google: HTTP cache control.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okey. Dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czołem,
albo tak jak zaproponowali koledzy albo w ogóle wyłącz sobie casha: $.ajaxSetup({cache: false}); to cos wrzucasz na poczatek skryptu i tyle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wiesz co, tez mi ta sprawa napsuła krwi ale daje sie to przeskoczyc, zaglądnija sobie do mojego postu, przed chwilą wkleiłem tam odpowiedz na mówj problem i tym samym trochę odniosłem się do Twojego: Temat: Problem z cashowanym load w jQuery |
|
|
![]()
|
|
Sadamowski bardzo dziękuję za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Z tym ajaxSetup to nie wiedziałem, a u siebie wpadłem wcześniej żeby zastosować zmienną czasu dodawaną do wywołania(jak przeczytałem ty to zrobiłeś zmienną losową, ale efekt jest ten sam, ponowne załadowanie wartości;) Więc dziękuję Ci za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 05:31 |