![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2004 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę stworzyć bazę danych, w której mógłbym umieścić informacje o zgromadzonych płytach... Mają to być dość specyficzne informacje toteż zaistniał potrzeba napisania tejże bazy od początku... Jestem kompletnie zielony, ale nie przeszkadza mi to w podjęciu tego wyzwania. Na początku musze wybrać język, w którym będę tą bazę pisał. I już tutaj mam musze skorzystać z Waszej pomocy. Co byście Wy wybrali i dlaczego...? Piszcie ![]() Na pewno do tego się zabiorę, więc już dziś pytam czy jest może ktoś, kto chciałby zostać moim mentorem - guru, który pomógłby mi w realizacji tejże bazy...? z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę nie kumam, ale nic ....
1) Język to chyba PL/SQL nie? 2) Post na Oracle, więc na wypasionej bazie i raczej high proff. W związku z tym mało dokumentacji dla, hmm "pocz.". Wobec tego pytam czemu nie MySQL? 3) No sama baza to jedno, a interfejs to drugie. Fakt w Oraclu są wyzwalacze, procedury itp., ale patrząc na Twój poziom to Ty raczej jeszcze nie kumasz co to , mam rację? Wobec tego polecam MySQL i php ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:05 |