![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zintegrować stronę z forum phpbb3. Nie ma problemu jeśli robie to na czystej stronie ale jeśli próbuje robić to przez mój cms to zaczynają się schody.
Otrzymuje komunikat Call to a member function sql_query() on a non-object in /home/xxx/ftp/projekty/forum.xxx.pl/includes/cache.php on line 51 Skrypt który wyświetla stronę functions.php
test.php
plik szablonu
index.php jak wchrzanię wszystko do index.php to integracja działa. Ja chciał bym zintegrować sesje wywołując ją w szablonie funkcją np phpbbSesion() mój system działa bez problemu jeśli pisze jakiekolwiek skrypty i wywołuje je tą metodą. Mam jedynie problem z forum phpbb3 Ten post edytował darney 11.04.2012, 13:58:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że gdzieś w kodzie forum musisz modyfikować zmienną $db (phpbb3 potrzebuje jej do łączenia z bazą danych)
myślę tak ponieważ: forum/includes/cache.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś w tym jest napewno bo rozwiązałem to dodając w pliku który integruje sesje
i wszystko działa ładnie lecz problem jest kiedy chce w osobnej funkcji zadeklarować sesje a w osobnej funkcji odebrać zmienne z tej sesji także proszę o pomoc w tym wątku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Temat: PHPOdbior zmiennej z funkcji problem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:43 |