![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż mam takie pytanie, na które niby znalazłem odpowiedź ale niepotrafie tego chyba wykorzystać Powiedzmy że dodaje sobie do sesji coś, nie ważne co, grunt żeby w niej było, nawet zwykłe stringi i chciałbym w widoku - twigu jakiejś akcji, wyświetlić te wszystkie dane z sesji no i dowiedziałem się o app.session, które chyba poniekąd jest rozwiązaniem, ale totalnie nie wiem dobrać się do konkretnych danych. Ewentualnie jakimś forem to wszystko z sesji wyświetlić może? Pozdrawiam. a no wiem że można wyświetlić konretną wartość korzystająć pisząć {{ app.session.get(key) }}, ale ja chce wszystkie -.- znalazłem rozwiązanie jeśli może ktoś by był zainteresowany w kontrolerze $session = $this->getRequest()->getSession() return array('session' => $session); w twigu {% for item in session.all %} {{ app.session.get(item) }} {% endfor %} Ten post edytował usb2.0 6.04.2012, 10:04:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No witam,
Albo tak:
albo tak (chyba lepsza opcja):
Pozdrawiam l3l0 Ten post edytował l3l0 6.04.2012, 10:54:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z kontynuując temat twiga,
dajmy na to że mam w sesji slugi do konkretnych produktow, no i w koszyku jak chciałbym wyświetlić oczywiście nazwe produktu cene etc jak sobie z tym poradzić? da się jakoś w twigu pisać funkcje które obsłużą ORM i zwrócą konkretne dane, coś w stylu {{ getPrice( slug ) }} poszukałbym w dokumentacji, ale niestety takowej w tym temacie brakuje -.- Ten post edytował usb2.0 6.04.2012, 14:15:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest zadanie dla twiga, mając dane o produktach pobierz je i za pomocą kontrolera przekaż je do widoku.
|
|
|
![]()
|
|
no zrobiłem to jakoś tak, ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie, no pomijając fakt że działa
Ten post edytował usb2.0 6.04.2012, 15:31:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej by było stworzyć własną metodę w repozytorium o nazwie na przykład getAllBySlugs() gdzie podawałbyć tablicę ze slugami a w odpowiedzi metoda zwracałaby pasujące obiekty.
Metoda powinna pobierać pasujące rekordy w jednym zapytaniu, wszystkie na raz, wykorzystaj where in. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:46 |