![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi po prostu o to, że chcę stworzyć "ludzika" używając tylko css3. Już przy tworzeniu głowy napotkałem taki problem, że źrenice, czyli "<p>" przetrzymujące literkę "o" nie chce wylądować w "divie" o nazwie "eye", tylko ląduje pod nim. Domyslam się, że coś z "positionami: jest tu nie tak u mnie. Proszę o pomoc.
Oto kod:
A to kod html:
Jeszcze pytanie: Czy można napisać tą glowę bardziej prostym kodem? Np. za pomocą "relative" i "z-index"? Czy mój sposób jest najprostszy? Ten post edytował Teppic 3.04.2012, 19:41:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Zobacz to:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja bym zdecydowanie do tego użył pozycjonowania absolute i pobawił się z-indexami.
Ten post edytował Niktoś 3.04.2012, 19:50:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki Kshyhoo ale jeszcze w swojej nauce nie doszedłem do transformacji;P. Jak się poduczę to oczywiscie sprobuję tego ciekawego zjawiska.
Co do mojego problemu to n niejako wymusiłem wlasciwe pozycje "<p>" nadając mu parametr "padding" na 0 i "margin": na -3px. Ale dziwię się dlaczego nie ustawiły mi się w centrum diva... przecież dalem mu parametr "text-align: center";/. Z-indexami się pobawię, na pewno;P A czy nie jest tak, że "z-index" nadaje się tylko boxom o position "relative"? Edit: Kolejny problem, nie działa mi "overflow: hidden" w Chrome:
Chodzi o to by kontener "tongue" zakrywal doly dwóch tych divów "dot" tak by te nachodząc na siebie tworzyly języczek;P. Firefox wszystko ladnie wyswietla natomiast Chrome nie! Ten post edytował Teppic 3.04.2012, 21:06:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 06:59 |