![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. Chciałem w swoim projekcie wykorzystać bibliotekę GD w celu stoworzenia kilku wykresów i diagramów. Ze strony http://pchart.sourceforge.net/ pobrałem przykłady w których wykorzystana jest klasa pChart i umieściłem je na localhoście w katalogu DIAGRAMY. Następnie odpaliłem localhosta i wybrałem Example1.php : localhost/DIAGRAMY/Example1.php
efekt jest taki że wyświetla mi się pusta strona, bez żadnego błędu, bez niczego ... podobnie jak próbowałem odpalić inne przykłady postanowiłem sprawdzić poleceniem phpinfo czy GD jest włączone i owszem jest wszędzie : Enabled następnie wyszukałem php.ini i znalazłem linijkę extension=php_gd2.dll , która była odkomentowana sprawdziłem jeszcze polenie: var_dump(gd_info()); i wywaliło mi następujące dane:
więc wszystko powinno śmigać co może być nie tak ? dodam tylko że używam Windows 7, Laptop ma 2 lata, Lenovo, najnowszy DirectX, (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W moim Xampp jest: Apache 2.2.9 MySQL 5.0.51b PHP 5.2.6 + PHP 4.4.9 + PEAR dzięki, Damian Ten post edytował damianooo 3.04.2012, 13:36:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$Test->Render("example1.png");
To zapisuje zdjecie do pliku example1.png Nic nie pluje na ekran, więc nic dziwnego ze nic nie dostajesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na przyszłość staraj sie czytać dokumentacje klas, których używasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a no ja ... faktycznie ... te przykłady tworzą pliki bez wyświetlania ich na stronie ....
dzięki za zwrócenie uwagi, faktycznie ślepy jestem ... teraz widzę że potworzyły mi się pliki grafiki w tym samym katalogu temat zamknięty |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 15:33 |