![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2004 Skąd: byle skąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem taki:
- edytuję klika rekordów z bazy na strone, w ostatniej kolumnie mam checkbox'y, chciałbym aby po zaznaczeniu danych rekordów (przez checkboxy), po naciśnięciu buttona usuń, usuwał wybrane rekordy z bazy. Problem w tym, że nie wiem jak zczytać, kolejno, który checkbox zaznaczony był a który nie..... ( nie wiem czy wszystkie mają mieć to samo: name) Domyślam się, że value = '$id' ? może ma ktoś taki gotowy skrypcik na wzór, albo proszę o poradę.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
name[]
wtedy POST zwroci tablice |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2004 Skąd: byle skąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okej świetnie działa,
a teraz inny problem: po naciśnięciu buttona usuń usuwa mi zaznaczone rekordy, ale trzeba ponownie odświeżyć stronę...., aby zmiany zostały wyświetlone na stronie. Jak zrobić żeby automatycznie odświeżył stronę....? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze wystarczy ze kod usuwajacy rekordy wstaw wczesniej niz kod wyswietlajacy - wowczas po wyslaniu formularza od na poczatku zostana usuniete dane rekordy a w nastepnej kolejnosci zostana wyswietlone rekordy - juz zaktualizowane
|
|
|
![]()
|
|
Hmm, teraz taki problem, edytuję rekord z bazy,
poszczególne komórki wrzucam do pól tekstowych i teraz chcę zrobić buttona, który będzie uaktualniał w bazie zmodyfikowane komórki. Tak to mam: wyświetlam pola tekstowe ich nazwy są zmiennymi, a zawartość wartościami tych zmiennych (dobrze mówie ?) i teraz chcę zrobić update po naciśnięciu buttona.... Jaką napisać akcję do buttona? Jak sprawdzić czy został naciśnięty button? Jak ma wyglądać sql do update wszystkich komórek w rekordzie...? Proszę o pomoc Ten post edytował q-est 29.07.2004, 12:11:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:01 |