![]() |
![]() |
--aaa-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć,
Mam dwie bazy, każda ma dwie kolumny.
Mam tabelkę: Owoc | stan polski | stan zagraniczny Jabłko | 10 | 30 Gruszka | 25 | 100 Ananas | 25 | 50 Problem jest taki że pozycja "stan polski" w wierszu Ananas, wyświetla ostatnią wartość. Jak zrobić warunek żeby wyświetlało 0 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz w tabeli id owocow?
Ja bym widzial w tabelach id_owoc i zarowno w tabeli a jak i b mialbym te same kody dla tych samych owocow a potem na zasadzie podzapytan czyli np tabela a select a.id_owoc,a.stan,(select colaesce(stan,0) from tabela_z_zagranicznymi_owocami where id_owoc=a.id_owoc) from tabela_z_polskimi owocami a p.s. teraz mysle ze jednak nie bedzie to dobre zapytanie bo jesli pojazwi sie w tabeli b jakies owoce ktorych nie ma w a to bedzie problem jakie masz nazwy kolumn w bazie? Ten post edytował poli25 20.03.2012, 11:33:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to wyświetla ostatnia wartość ? Możesz to jaśniej opisać ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
W wierszu gdzie jest ANANAS, wyświetlając stan polski pokazuje Ci się stan zagraniczny ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:14 |