![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem. Mam klasę
i teraz czy da się robić coś by to ECHO wypisało się dopiero przy wypsaniu zmiennej w taki sposób.
Proszę o pomoc czy tak się w ogóle da? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dzięki za tak szybką odpowiedź. Prawie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ponieważ przesyłam to po MVC i w dodatku formularze. Dokładnie chciałem w ten sposób ładować moduły do View. By nie pisać module::set(XXX); tylko echo $logowanie. Problem pojawia się krytyczny niestety (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Catchable fatal error: Method Login::__toString() must return a string value in D:\[...] Czy można coś z tym zrobić? Czy może inną metodą? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Plik CONTROLLER INDEX
PLIK VIEW INDEX
PLIK CONTROLLER LOGOWANIA
PLIK VIEW LOGOWANIA
Ten post edytował KotWButach 19.03.2012, 23:10:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod $loginModule = View::renderOther('controllers', 'login'); // tutaj toString() $this->data = new $loginModule; // Przypisanie do DATA celem ulatwienia dla render; To w ogole nie ma sensu, po co ci tam new skoro zwraca string? btw: nie mowiac juz o reszcie Ten post edytował marcio 20.03.2012, 01:22:19 |
|
|
![]()
|
|
Gdyby wszystko działało to bym nie pisał przecież tutaj. Napisałeś tylko że coś jest bez sensu i tyle...
Co do new to z zasady że __constructor nie musi być pusty i raczej nigdy nie będzie. Ale jakoś musze przekazać View że coś należy wypisać. Orzeszekk podpowiedział mi about toString i zaczołem koło tego kombinować może to trzeba inaczej? Nie wiem dlatego proszę was o pomoc. Bo to że mi nie działa to ja widzę hlip hlip. (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) ps by daleko nie szukać Przem4S zrobił coś podobnego i pozwolilem sobie załadować tutaj ten kodzik
tylko nie wiem co jak to jest zrobione ze działa? oczywiście on ma inny problem niż ja Temat: Zagadnienie co do wzorca MVC a wiec jak to jest że ten fragment nie powoduje wyswietlenia sie zawartosci a dopiero $var to robi
ale mysle ze ten kodzik z zasady robi cos zbliżonego do mojego kodu w zamyśle. Ten post edytował KotWButach 20.03.2012, 02:23:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poczytaj o extract() lub ewentualnie o nadpisaniu zmiennych za pomoca "$$zmienna".
Cytat Gdyby wszystko działało to bym nie pisał przecież tutaj. Napisałeś tylko że coś jest bez sensu i tyle... Poprostu w zmiennej $loginModulue masz string prawda?Wiec jaki jest sens tego: Kod $this->data = new $loginModule; Te new nie ma tam prawa bytu, uzywa sie je gdy tworzy sie obiekt, a ty w zmiennej $loginModule masz string wiec robisz normalne przypisanie wartosci. Wejdz w dzial "gotowe klasy" i poszukaj tam klas do renderowania template'ow czy widokow przeanalizuj i bedziesz wiedzial jak to dziala bo poki co zadajesz zbyt ogolne pytania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:36 |