![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem moją pierwszą klase (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Chciałbym abyście ją ocenili, w miare możliwości doradzili co robię źle(OOP zawsze mi nie wychodziło). Nie jestem pewien czy z sensem ją napisałem, ale jak już wspominałem.. to pierwsza klasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 2 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka to uzywaj do inicjalizowania zmiennych modyfikatorow dostepu tj: public private protected zamisst var. Pozatym Jak na pierwszą klasę to ok, ale z OOP wiele tu nie ma poza opakowaniem kilku funkcji w klase.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 9.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sprawdze już tego dokładnie, bo mi się spać chcę, ale returny mogłeś jeszcze krócej zapisać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Modyfikatory dodane. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Spróbuje może rodzielić ta klase na dwie: klase rejestracyjną w której użytkownik zostanie zarejestrowany, oraz klase walidacyjną, która odziedziczy potrzebne parametry z pierwszej klasy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:07 |