![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Odrazu wkleje kod:
Moj problem polega na tym ze instrukcja warunkowa zaznaczona w tym tekscie komentarzem spowalnia wykonywanie scryptu lecz musi ona byc zeby scrypt sie poprawnie wykonal. Prosil bym was zebyscie znalezli jakis bład (o ile jakis jest) lub powiedzieli mi jak zrobic to zeby nie spowalnialo wykonywana scryptu. Z góry dziekuje ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie jakbyś pisał po polsku lub po angielsku
![]() ![]() Napisz co ten kod ma robić w założeniu i skąd wiesz, że akurat w tym miejscu zwalnia -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem inaczej jak go przekształcic zeby działał szybko?
Ten algorytm losuje 2 liczby na jedno obejscie fora i te liczby nigdy nie moga byc takie same (tzn. kazda z kazda musza byc) i jedna liczba moze wystapic raz na 15 powtórzen petli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślisz, że informatołki są takie pracowite, że będą analizować Twój kod ?
![]() Powiedz konkretnie jaki skrypt potrzebujesz, to może ktoś Ci napisze optymalniejszą wersję. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Jezeli sie troche na tym znasz to raczej bedziesz wiedzial po przeczytaniu tego scryptu o co w nim chodzi..
A jezeli zaawansowany to bedziesz wiedzial gdzie jest bład.. tylko jestes leniem i nie chce cie sie nawet tego przeczytac. A po za tym nie musisz wymyslac nowego tylko poprostu napisz krotko co zrobilem zle ze scrypt sie laguje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
krótko mówiąc masz nieoptymalny algorytm. Sorry ale sam chciałeś
![]() Cytat tylko poprostu napisz krotko co zrobilem zle ze scrypt sie laguje. a teraz poważniej napisz normalnie co chcesz osiągnąć to ktoś Ci coś poradzi. Nie wymagaj od ludzi żeby analizowali twój kod. -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Algorytm ma losowac 2 liczby (liczba1 i liczba2) te dwie liczby nie moga byc takie same nigdy czyli kazda z kazda ma "byc". Jeszcze jakakolwiek liczba nie moze sie powtózyc w "15-sce" czyli od 0 do 14 od 14 do 29 (w tych 15 miejscach moze byc tylko raz)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 9 Dołączył: 2.02.2011 Skąd: undefined Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogłem się w twoim algorytmie połapać. Wydukałem coś takiego. Generuje się bardzo szybko:
Generowane w około : 0.0238 [s] O to ci chodziło?? |
|
|
![]()
|
|
Mozna powiedziec ze prawie o to
![]() Dzieki ci wielki! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Nie mogłem się w twoim algorytmie połapać. Wydukałem coś takiego. Generuje się bardzo szybko:
Generowane w około : 0.0238 [s] O to ci chodziło?? Borykam sie z jeszcze jednym problemem bo jezeli chce aby kazda liczba była w parze z inną liczba (bo w tym scrypcie powtarzaja sie pary) to znowu mi zamula algorytm. Poczytalem troche na necie jeszcze o tych wszystkich funkcjach do losowania i tablic i nie moge za nic wymyslec jak to zrobic. Moze tobie cos do głowy przyjdzie Ten post edytował malpiszon 15.03.2012, 14:40:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:44 |