![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mógłby mi ktoś zademonstrować na prostym przykładzie jak uzyskać coś takiego: Mam pole select na stronie, i chcę aby po jego zmianie wysłało się value z tego selecta do pliku np. post.php i odebrało to co ten plik zwróci (bez przeładowania strony), a zwróci czysty HTML z innymi polami do wyboru i inputami i chciałbym aby to wylądowało pod tym pierwszy selectem ![]() Ten post edytował Elber 1.03.2012, 23:58:09 -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://api.jquery.com/load/#example-4
to wysyłanie jednej zmiennej + wyświetlanie w najprostszej formie. Żeby wykryć zmiane SELECT to event: http://api.jquery.com/change/ i Kod $('option:selected').val() pobranie wartości "value". Ten post edytował markonix 2.03.2012, 00:03:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, co muszę zrobić aby JS zadziałał na elementach które się wczytały z z pliku php ?
Napisałem taki kod który po zmianie selecta o ID license wczytuje dane z PHP, między innymi jest tam kolejny select... Kod $("#license").change(function(){ if(license.value != '-'){ $.post("plik.php", {license: ""+license.value+"", product: ""+product.value+""}, function(data){ if(data.length > 0){ $('#lp_data').html(data); } }); } else { $('#lp_data').html(''); } }); ... na którym chcę taką samą operację uczynić, czyli po zmianie wysłać post do pliku plik.php i wczytać do div'a to co ten plik zwróci, jednak gdy pod tym kodem dam np: Kod $("#select12").change(function(){ alert('OK'); }); to nic się nie dzieje... a powinien wyskoczyć alert ![]() Ten post edytował Elber 2.03.2012, 23:55:08 -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:24 |