![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam zapytanie korzystające z 2 tabel zawierających "newsy" i użytkowników, którzy je napisali:
Chciałbnym do tego dodać jeszcze liczenie liczby rekordów z tabeli komentarze (po jakiejkolwiek kolumnie, a są user_id, comment_is, message, postdate, fml_id) Próbowałem złączyć tabele zapytaniem INNER JOIN przez pole fml_id, ale mało co wychodzi. I tu mam pytanie: Czy mogę zliczanie komentarzy wcisnąć je tu, czy muszę realizować je w pętli wyświetlającej posty po kolei (straszne zajeżdżanie bazy) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 3 Dołączył: 14.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrealizować np. przez stworzenie tak jakby tymczasowej tabeli i zrobienie joina:
A w tym główny select wyciągnąć jeszcze kolumnę temp.licz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, wszystko fajnie, ale polecenie wybiera mi z bazy jedynie posty, które mają komentarze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) proszę o sprawdzenie:
Ten post edytował thextraman 3.05.2012, 10:38:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:22 |