![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hejcia,
a więc napisałem skrypt profili na swoją strone i jest mały problem, a mianowicie. Chciałbym do menu dla zalogowanych dodać link, który przekierowuje na mój profil tzn. na profil każdego usera, który kliknie w Mój profil Kod PHP: Kod <li><a href="profil.php?id='.$id.'">Mój profil</a></li> Po kliknięciu powinno pobierać ID z bazy i przekierować na mój profil, a przekierowuje do karty profil.php na której nic nie ma. Po prostu nie czyta ID. kod z menu:
A, tutaj kod z profil.php
W czym moze tkwic problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy (bardzo szybki) rzut oka wnioskuję, że wartość tablicy $_GET['id'] wynosi NULL, a co to oznacza to chyba wiesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
1. Jeśli to jest kod php to stosuj się do odpowiednich zasad korzystania z " i ' 2. jak już to... 3. kombinuj, ja idę spać; rano wpadnę i ewentualnie pomogę jeśli będzie potrzeba... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował modern-web 24.02.2012, 00:52:41 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Jeśli to jest kod php to stosuj się do odpowiednich zasad korzystania z " i ' Gotowe. Cytat $check = $sql=mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `id` = '$_GET['id']'"); Wywaliło tylko błąd z parserem. Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in D:\Program Files\WebServ\httpd\profil.php on line 11 Oczywiście poprawiłem, ale nadal nie czyta ID. Już nie wiem od czego może to być. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
A gdzie w całym kodzie przypisujesz do $_SESSION['id'] wartość id zalogowanego użytkownika? Kod, który podałeś wyżej nie istnieje w moich plikach. Mam tylko ten: |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ref.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż na czym stoimy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tzn.?
Tutaj demo - nie musisz podawać prawdziwych danych podczas rejestracji: http://83.4.133.88/index.php/ Po zalogowaniu się masz w menu zakładkę Mój profil. Jeśli klikniesz powinno Cię przekierować na Twoje ID i wyświetlić Nick. Plik login.php
A, tutaj profil.php
Linijka z menu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W poniższym zapytaniu SQL korzystasz z GET a powinieneś z SESSION
Kod $check = $sql=mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id='".$_GET['id']."'"); popraw na Kod $check = $sql=mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id='".$_SESSION['id']."'"); lub lepiej na Kod $id = $_SESSION['id']; $check = $sql=mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id='".$id."'"); Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Spójrz na strukturę plików; Błąd leżał (już rozwiązany) po stronie skryptu logowania, a nie profilu. W logowaniu do sesji dodawany jest id, po czym w profilu wyciągana jest reszta danych na podstawie tego co znajduje się w sesji.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak modern ma rację dziękuje za pomoc temat do zamknięcia. Proszę moderatorów o przyznanie plusika modern-web'owi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:23 |