![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam funkcję generującą kod i chciałbym aby były one zapisywane do pliku kody.txt(pewnie fopen() fwrite() fclose() - tylko nie wiem jak to umieścić w kodzie ;/ ) i jak zrobić żeby kody się nie powtarzały? zrobiłem tak:
jednak jest to źle... jak to mam w kodzie to strona się nie otwiera tylko cały czas ładuje ;] Ten post edytował eremen 19.02.2012, 13:01:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wygeneruj sobie kody i zapisz je do tablicy, a później przy użyciu file_put_contents() i implode() zapisz plik:
Do sprawdzenia, czy kod się nie powtarza, trzeba użyć pętli w pętli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP_EOL to to samo co <br/>?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
chyba coś źle kombinuję z tym... Ten post edytował eremen 19.02.2012, 13:15:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP_EOL to \n
po za tym umieść to w pliku .php + jakąś zdefiniowaną stałą inaczej dane będą dostępne z poziomu www do pliku .txt |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP_EOL to znak końca linii właściwy dla systemu operacyjnego. W ostatniej instrukcji implodujesz tablicę kodów $codes, a nie pojedynczy kod $kod (mam nadzieję, że widzisz błąd).
@DOWN: Widzę, że zmieniłeś kod. Zmienna $kod nie może być jednocześnie tablicą i łańcuchem znaków. Jeśli już to:
i $kody podajesz jako drugi argument funkcji implode(). Ten post edytował mortus 19.02.2012, 13:23:05 |
|
|
![]()
|
|
mam to w pliku .php , ale nie wiem jak utworzyć zdefiniowaną stałą... z resztą myślę że ochrona przed włamaniem nie będzie puki co potrzebna bo to tylko zadanie na praktyki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
... dość skomplikowane zadanie - to tylko część ;] PHP_EOL to znak końca linii właściwy dla systemu operacyjnego. W ostatniej instrukcji implodujesz tablicę kodów $codes, a nie pojedynczy kod $kod (mam nadzieję, że widzisz błąd). czyli muszę utworzyć zmienną $code nad pierwszym for? na tej samej zasadzie co $kod nad drugim for? tak to biorę na logikę ;] na tej zasadzie:
Ten post edytował eremen 19.02.2012, 13:25:18 |
|
|
![]()
|
|
Nie no, wygenerowany kod zapisujesz w tablicy (tablice w PHP deklarujemy np. poprzez nawiasy kwadratowe []) kodów:
EDIT: Skoro to na praktyki, to kolejne odpowiedzi będą tylko podpowiedziami. Ten post edytował mortus 19.02.2012, 13:31:24 |
|
|
![]()
|
|
Skoro to na praktyki, to kolejne odpowiedzi będą tylko podpowiedziami. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) mogłem się nie sprzedawać, a tak serio to takie podawanie kodu krok po kroku też dobrze uczy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) bo wcześniej próbowałem zrobić to na podstawie jakiegoś kodu z internetu ale tak się zagmatwałem że postanowiłem od zera na nowo... co do kodu to robię tak jak podałeś i strona pewien czas się ładuje po czym wyskakuje błąd i nie widać nawet sondy. chyba chodzi o to że generuję za dużą pojemność pliku Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in Błąd wyskakuje w linii gdzie jest tablica Ten post edytował eremen 19.02.2012, 13:43:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
trochę przerobiłem kod bo chciałem żeby hasła się nie powtarzały najprostszą metodą
ale mam problem ponieważ chciałbym żeby hasła miały 5 znaków a mają więcej, nie wiem jak to zmienić... hehe działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) zrobiłem tak:
Ten post edytował eremen 19.02.2012, 20:25:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:54 |