![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Legenda dla powyższego kodu: wybor1 - name dla 'radio' auto1.txt - plik w którym chciałbym zapisywać wynik Proszę o pomoc, kod oczywiście nie działa jak chcę. Pozdrawiam. ehh, aż mi głupio że takie proste a pytam.. ![]() już poradziłem sobie tak:
ok, a jak chciałbym teraz zrobić tak że mam więcej opcji wyboru np
jak zrobić żeby wyniki zapisywały się odpowiednio do tych plików do których trzeba? na podstawie 'radio' Ten post edytował eremen 19.02.2012, 11:52:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niech wartością (value) pola radio będzie nazwa pliku bez rozszerzenia:
Wtedy w PHP nazwę pliku otrzymujesz ze zmiennej przesłanej przez formularz:
Możliwe, że można to nieco zautomatyzować, ale za mało szczegółów znamy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2012 Skąd: Głogów - Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
muszę zrobić sondę na 10 aut i to ma wyglądać tak, że wynik głosowania na każde auto będzie w osobnym pliku
wartość value ;] a ja myślałem że to zależy od wartości name
zrobiłem tak i wyskakują mi błędy : Warning: file_get_contents(.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in... Ten post edytował eremen 19.02.2012, 12:08:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo ten skrypt w całości powinien być wykonywany po zatwierdzeniu formularza. Trzeba najpierw sprawdzić, czy formularz został zatwierdzony, ale to są podstawy podstaw.
|
|
|
![]()
|
|
wiem że to podstawy ale jestem z php łamaga
![]()
Ten post edytował eremen 19.02.2012, 12:17:36 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdź, czy w $_POST jest w ogóle element o indeksie 'auto2' - użyj print_r($_POST). Jeśli nie ma, to znaczy, że użytkownik nie głosował na to auto... trzeba zatem sprawdzić czy użytkownik oddał głos:
|
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie, teraz wszystko ładnie działa
![]() już robiłem kiedyś formularz ale zwykły, mailowy - tutaj właśnie brakowało mi tego kodu sprawdzającego czy jest zaznaczone 'radio' ![]()
a więc mam coś takiego, ale jest jeszcze jeden problem bo w ankiecie w której się zaznacza pola 'radio' zauważyłem że mogę zaznaczyć dowolną ich ilość jakby to był 'checkbox' nie pomaga nawet jak próbowałem włożyć cały kod w funkcję if ($_POST['glosuj']) <<- 'glosuj' to przycisk submit ok, metodą kombinuj aż się uda zauważyłem, że dla radio atrybuty name powinny być takie same, podstawy podstaw heh ![]() Ten post edytował eremen 19.02.2012, 18:09:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:36 |