![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z formularzem, są w nim pola tekstowe, jest textarea i są trzy pola wyboru plików do wysłania na serwer. Pliki są opcjonalne, można je wysyłać bądź nie. Czasami uzytkownik pomyli się i wybierając plik kliknie nie to co trzeba, lub wybierze plik a potem jednak chce zrezygnować z dołączenia danego pliku do wysyłanego formularza. Jak można usunąc tylko jeden wybrany plik w formularzu, nie kasując całości? Wstawiłem dodatkowy button z funkcją czyszczenia konkretnego pola (w poniższym przykładzie pola tekstowego "opis1"), ale nie działa na type="file" kod (uproszczony) wygląda tak
co trzeba wstawić do funkcji cfile żeby niechciany wybór pliku zniknął? Już sobie poradziłem O ile przy Cytat <input name="opis1" type="text" value=""/> nie jest wymagane id pola bo i tak Cytat document.getElementById('myform').opis1.value znajdzie właściwy element to w przypadku tablic id okazało się być konieczne czyli ma być
A jak to zrobic aby przekazać różne id do funkcji cfile? Ten post edytował kodif 17.02.2012, 13:18:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że po dodaniu pliku tworzyć albo pokazujesz kolejny input file?
Wiec czemu ich nie ponumerujesz? Aby było: Wtedy możesz zarządzać każdym bez problemu:) Przy dodaniu kolejengo pola, sprawdzasz jaki jest najwyższy ID i dodajesz kolejny, w tym wypadku 4,5,6 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie tworzę kolejnego input file, są w formularzu od razu. Moim problemem jest wyczyszczenie dowolnego input file bez wyczyszczenia całości formularza. Już wiem że ponumerowane id jest mi potrzebne, natomiast (raczkuje w JS) nie wiem jak skonstruować funkcję i jej parametry aby otrzymać takie coś
Ten post edytował kodif 17.02.2012, 14:05:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje, wystarczyło pominąc 'myform' (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Walki ciąg dalszy. Taki oto kod działa i wykonuje się w FF, natomiast w IE oraz Operze nie. Jakies podpowiedzi dlaczego? FF 10, IE8, Opera11
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:45 |