|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Próbowałam to zapytanie na dwóch serwerach Mysql i otrzymuje w jednym przypadku wyniki z BLOB:
Samo zapytanie jest poprawne, ale kolumna Termin na jednym serwerze taj samej bazy wyświetla prawidłowe dane, a na drugim wyświetla BLOB(czyli co traktuje to jak jakieś dane binarne. W kolumnie data_pocz i data_konc wyświetlane są poprawne daty na obu serwerach. Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia jakiś ustawień na serwerze. Bazy są identyczne. Czy ktoś się spotkał z czymś takim i może mi pomóc? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witaj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Przede wszystkim użyj funkcji odpowiednich do formatowania daty DATE_FORMAT:
Co do błędu to jest to dość dziwne zachowanie. Jakiego typu są pola data_poncz i data_konc w tabeli? Czy w obu przypadkach do pobrania tych danych używasz tego samego kodu PHP? Czy takie coś wyświetla się w PHPMyAdmin na przykład tak samo? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) !
Pola data_pocz i data_konc są typu DATE. Na razie testowałam zapytanie tylko na serwerze i o dziwo na serwerze zdalnym to nie poszło jak trzeba, tzn. wyskoczył ten BLOB!!! Ale Twoje rozwiązanie jest super (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ! Dzięki |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 10:19 |