![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Problem jest zapewne banalny, jednak ja siedzę nad tym cały dzień i próbowałem już 100 sposobów. Powiem tyle, że po 4h męczenia google udało mi się w ogóle wysłać formularz do php bez przeładowania strony. To co chciałbym osiągnąć to dostać zwrot przetworzonych przez php danych spowrotem i wyświetlić je w odpowiednim miejscu. Mój kod JS:
kod php uproszczony: nie ma sensu chyba więcej pisać bo kod php działa ( sprawdzone w firebugu - dostaję odpowiedź z konkretnym wynikiem ). No właśnie nie wiem teraz jak tą odpowiedź wyświetlić w divie od id #how_much. To jest cały problem. dodałem tam response, ponoć miało działać. Nie działa. Proszę o porady, pomoc, rozwiązanie, cokolwiek. Edit: Korzystam z wtyczki jQuery form ( http://jquery.malsup.com/form/ ) Pozdrowienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował enero_com_pl 11.02.2012, 01:52:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grrr, ja nie jestem specem od js, ale nie widzę sensu dawania kilku linii tutaj.
Kod $('form submit').click(function(){ $.post('ajax/test.html', $('form').serialize(), function(data) { $('#odpowiedz').html(data) }) }) Pisane z palca, pobiera wszystkie pola <input /> z pomiędzy znaczników <form /> wysyła je metodą post i dane zwrotne umieszcza w elemencie o id=odpowiedz. Dodatkowo kod php powinien wyglądać dla testu tak: Kod <?php print_r($_POST) ?> Nawet jak hosting pozwala używania zmiennych w taki sposób jak Ty to robisz to tego nie rób i zawsze pisz $_POST['nazwaPola']! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam jest dokonywane obliczenie i wynik nie jest tym co podaję do php przy użyciu jquery. w jquery podaję liczbę i 3 parametry które robią warunek. Dlatego moja konstrukcja jest dobra.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linia 7: return false; (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze że dostaje coś:
Cytat nie ma sensu chyba więcej pisać bo kod php działa ( sprawdzone w firebugu - dostaję odpowiedź z konkretnym wynikiem ). Więc ten return chyba nie działa! (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Możesz to gdzieś dać na live, bo nie chce nam się strzelać a ewidentnie coś nie tak robisz, skoro na 100% dostajesz od php informacje to zmienna response je w sobie zawiera, więc czas sprawdzić czy masz div o id=how_much, jak istnieje takowy to sprawdź: alert(response) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
skoro używasz pluginu jQuery Form Plugin to polecam zapoznać się z parametrami: 'target' (identyfikator elementu, do którego zostanie załadowana odpowiedź) i 'beforeSubmit' (funkcja wywoływana przed wysłaniem formularza). Opis jest na stronie pluginu. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:40 |