![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.
Po zainstalowaniu skryptu na serwerze, utworzeniu bazy danych na serwerze oraz wgraniu pliku .sql poprzez phpmyadmin strona nie wyświetla się w przeglądarce. Uzyskuje błąd 500 Internal Server Error, usuwam plik .htaccess i działa strona główna, nie działają odnośniki strony (menu, mapa itd.). Jeżeli trzeba podam szczegółowe informacje. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat usuwam plik .htaccess i działa strona główna No to można się domyslić, że coś w pliku .htaccess powoduje blad. A co dalej idzie, można by się domyśleć, by ten plik nam pokazać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to można się domyslić, że coś w pliku .htaccess powoduje blad. A co dalej idzie, można by się domyśleć, by ten plik nam pokazać. Oczywiście
|
|
|
![]()
|
|
Kod RewriteEngine ON RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css|swf)$ INDEX.php # MAGIC QUOTES #php_value magic_quotes_gpc off #php_value magic_quotes_runtime off A jak teraz? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
1) Ale wgrałeś ten poprawiony przeze mnie plik .htaccess?
2) mod_rewrite masz włączone na serwerze? |
|
|
![]()
|
|
plik wgrałem ale opcji mod_rewrite nie włączałem.
|
|
|
![]()
|
|
No to wypadałoby włączyć, gdyż skrypt z niej właśnie korzysta.
|
|
|
![]()
|
|
No to wypadałoby włączyć, gdyż skrypt z niej właśnie korzysta. W pliku .htaccess jest RewriteEngine ON. Nie wiem gdzie. KOrzystam z smallservers.pl Zamieniłem w pliku .htaccess INDEX.php na index.php. Działa, ale w każdym odnośniku otwiera się strona główna. Ja to zmienić ? Ten post edytował Bruksela 9.02.2012, 22:16:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiemy, czy pokazałeś cały httaccess? Jeżeli kupiłeś na allegro skrypt to może poproś właściciela o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Tak to jest cały plik .httaccess. To jest profesjonalny skrypt kupiony w skepie internetowym.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Profesjonalny, działa pod różnymi serwerami i posiada dokładną procedurę instalacji.
Może spróbuj zainstalować go na localhoscie. Sprawdź na jakiej konfiguracji PHP działa skrypt, porównaj tą z hostingiem. Sprawdź czy bez tego działa: RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css|swf)$ index.php |
|
|
![]()
|
|
Skrypt był instalowany na tym serwerze przez twórce, jednak nie poinformował mnie jak to zrobił. Po modyfikacji .httaccess skryp w dalszym ciągu nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
No to jak ktoś zainstalował to zapewne powinieneś poprosić tę osobę o pomoc. Nie wiem jak wyglądają flaki, więc zabawa w kotka i myszkę nie ma sensu. Ty też nie masz pojęcia i trudno cokolwiek zrobić. Tak naprawdę ten plik httaccess jest dobry, tylko jak działa mechanizm przepisywania url-i? Czy może masz w paneli administracyjnym możliwość wyłączenia przepisywania url-i.
|
|
|
![]()
|
|
W ostateczności tak zrobię, skontaktuję się z twórcą skryptu. Baza jest instalowana w php admin, skomplokowana sprawa. Miałem w planach pozmienić kilka opcji po instalacji skryptu. Skoro to jest trudne to nie będę pytał ponownie. Cześć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje oko to nie jest wina htaccess, ale problemów działania skryptu. czy skrypt jest pisany w Zendzie?
|
|
|
![]()
|
|
[/quote] Informuję o rozwiązaniu problemu, w pliku .htaccess przed php należy postawić hesh. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:02 |