|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam moi drodzy ma do Was ogromną prośbę czy pomogli byście mi w pewnej sprawie. Otóż mam klasę napisaną w oop służy ona do zmiany języka strony. Mam także skrypt który po ip rozpoznaje kod kraju czyli np. pl, de, en, us. Chce połączyś te dwa skrypty ze sobą.
skrypt z klasą od zmiany języka jest następujący
zmienna current language jest odpowiedzialny za bierzący jezyk sęk w tym że to są moje początki oop i nie wiem czy w tego if co podałem wcześniej mogę wstawić po prostu $current_language = 'pl'; czy robi się this lub podobnymi proszę o pomoc w tej kwestii. Drugie pytanko jest banalne dla tych co z oop mieli już do czynienia :
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
ok dzięki za podpowiedź.
Wstawiam sobie ten fragment wewnątrz klasy tuż po linii "private static $instance = FALSE;"
dziwna rzecz się dzieje bo pokazuje mi błą na include i nie wiem w czym rzecz, jak to przerobić na obiektowe php?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) sorki za takie pytania - wybaczcie |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dzięki chłopaki za wskazówki poczytałem kurs i działa będę wdzięczny jak jeszcze nakierujecie mnie z tą drugą kwestią
z góry dzięki |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%)
|
To nie jest wyświetlenie zmiennej tylko funkcji.
@Uriziel01 - Osobiście domyślam się, że __() określa zastosowanie jakiejś konstrukcji z rodziny i18n, spotkałem się z tym kilka razy (chyba nawet w Symfony było). @Maciek1705 - po prostu robisz echo, w tej sposób. |
|
|
|
|
|
|
|
nie nie nie to nie jest system szablonów znalazłem taki typ odwołanie na internecie że to jest wywołanie zmiennej zapisanej w pliku do którego odwołuje się klasa, dla mnie było to dziwne bo myślałem że przez samo echo wystarczy ale tak jak pokazałem działa więc się tego tzymałem, strife dzięki za pomoc dziś przetestuje czy działa.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
I jeszcze mała uwaga. Raczej staraj się nie stosować zapisu skrócnego <??> bo możesz mieć z tym problemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
ok dzięki wielkie wszystko działa temat do zamknięcia.
PS dzięki za poradę zmienię skrócony zapis na pełny <?php ?> |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 20:37 |