![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam utworzyłem taką oto tabelkę w bazie danych:
Po zalogowaniu pobieram nick oraz ocene konta. Jednak pobiera mi ocene konta to co mam wpisane przy id 1. A chciałbym aby pobierało dla każdego zalogowanego użytkownika osobno. KOD w którym pobieram i chce zmienić to:
Dokładnie chodzi mi o fragment
Może trzeba tutaj to jakoś zdefiniować? Nie mam już pomysłu bardzo proszę o pomoc. NAGRADZAM (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt pobiera Ci wszystkie wyniki tylko Ty wyświetlasz pierwszy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeśli pobierasz tylko oceny wszystkich użytkowników to: Natomiast jeśli chcesz ocenę lub kilka ocen do danego użytkownika i chcesz je wyświetlić to:
To przykład oczywiście. Zadziała jeśli pole "nazwa" w bazie przechowuje nick użytkownika zapisany w zmiennej sesyjnej login (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Lombi 29.01.2012, 10:58:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to aby ocena wyświetliła się konkretnego użytkownika.
Przykładowo: ID: 1 nick:admin ocena:100 ID: 2 nick:demo ocena:60 i jeśli zalogowany jest admin pobiera ocenę admina, a jeśli demo to ocenę demo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim wypadku zmodyfikuj zapytanie do bazy na kształt ostatniego z mojego poprzedniego postu i będzie hulać.
Ten post edytował Lombi 29.01.2012, 11:01:56 |
|
|
![]()
|
|
A dałbyś rade mi to przerobić na gotowe?
Bo prubowałem już na kilka sposobów i nic...;( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę.
Powinno działać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Zwraca Ci cokolwiek? Jakiś błąd czy dane z bazy?
Mogę pokazać to łopatologicznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tabela w bazie o nazwie uzytkownik o kolumnach id. nick, ocena. Jej zawartość: id|nick|ocena 1|stefan|50 2|roman|90 3|zenon|30 W Twoim przypadku nie wiem co jest przechowywane w $nick=$_SESSION['login']. Z nazwy zmiennej i dalszego kodu wynika ze jest to nick użytkownika, tyle że w twojej tabeli uzytkownik nie ma kolumny nick tylko nazwa i login. Może tu jest coś źle? Ten post edytował Lombi 29.01.2012, 12:06:45 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to w ten sposób:
Wydaje się być wszystko OK tylko nie pokazuje teraz jakby tego panelu z fragmentu
a to:
Jest na 100% git bo wczesniej dzialalo tylko teraz dodać chcę ocene. To co nie tak jest ze nie pokazuje teraz tego panelu? Bo to jest jako panel ! SCREEN: (IMG:http://img208.imageshack.us/img208/4034/111sq.png) |
|
|
![]()
|
|
Cytat ocena='.$nick.' Jesteś pewien? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sądze że takie zapytanie nie zwraca rezultatu a więc to Cytat if(mysql_num_rows($wynik) > 0) nie jest spełnione. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Sądzę że @GoOx napisał już bardzo dokładna odpowiedź na to pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
No OKEJ
Tylko co podstawić pod nazwa?
OKEJ ! ! ! Już działa wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie doczytałem wcześniej Oczywiście sypie się POMÓGŁ...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dodam jeszcze całość może się komuś przyda !
chodziło głównie o tą linijkę:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 03:04 |