![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2004 Skąd: Gorlice - Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przeglądnąłem forum, ale nie znalazłem nic, co kompleksowo rozwiązałoby mój problem. Otóż chcę napisać skrypt listujący zawartość katalogu, oraz jeśli zawiera on inne katalogi, aby umożliwiał "wejście" w niego i wylistowanie. Poniżej przedstawiam mój kod. Problem polega na tym że mimo że można "wejść" w podkatalogi, to zawarte w nim pliki są traktowane jako katalogi i np. nie liczy ich rozmiaru. Jeśli ktoś znalazłby błąd w skrypcie, albo jakąś sugestię to bardzo dziękuję.
Ten post edytował beskid 18.07.2004, 10:51:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że to Ci będzie odpowiadać:
Pozdrawiam. Bartek PS Forum zamieniło mi ! na ! i \ na \ - popraw to sobie. Ten post edytował marlowe 18.07.2004, 22:51:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powyższy skrypt "poszedł" mi, na podanej w sygnaturce konfiguracji po drobnych przeróbkach:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Właśnie pracuję nad czymś podobnym i postanowiłem odświerzyć temat. Zastanawiam się czy bezpiecznym jest przekazywanie metodą GET całej struktury katalogów na serwerze? Pracując na localhoscie i sprawdzając wasze propozycje w zmiennej $dir przekazywana jest cała ścieżka począwszy od C: Cytat http://127.0.0.1/skrypt.php?dir=c:\apache\htdocs\katalog Czy nie ułatwia to zadania chcącym poszperać tam gdzie nie powinni? Jak ukryć wszystko to, co znajduje się ponad katalogiem z tym skryptem, a jednocześnie umożliwić wyświetlanie wszystkiego w dół? Pozdrawiam Damian |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. podajac w URL'y sciezke wzgledna, ktora doklejasz potem do odgornie ustalonego katalogu. Wypadalo by jednak jeszcze ta sciezke wzgledna odfiltrowac z wszelkich ../
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:04 |