![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki mały problem z divami. Mam 3 divy.
Teraz jak napiszę i wstawię dużo elementu do diva "srodek" to rodzic "site" rowniez sie "wydluzy" ale menu ani nie drgnie. Rozchodzi mi się o to by menu i srodek tak samo się rozciagalo. Nie mam pomysłu jak to rozwiązać. Ten post edytował gandziorz 22.01.2012, 22:24:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sensownego rozwiązanie po prostu nie ma, przykro mi to pisząc - sporo osób ma ten problem i postów na tym forum też już kilka było, proponuję poszukać lub pomyśleć o js.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To przez float'y. I rozwiazan tego problemu jest multum, nawet w samym html/css, bez angazowania js.
Daj to gdzies online to sprobuje to naprawic. Ten post edytował prowseed 23.01.2012, 02:13:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosowałem takie rozwiązanie że dodałem do stylu .menu i .srodek
I? Działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może to nie najlepsze rozwiązanie ale działa na pewno (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kolejny mały kłopot, dlaczego dynamiczne menu nie jest na wierzchu tylko wchodzi pod inne divy? Adres do problemu http://opel24.info/ Ten post edytował gandziorz 23.01.2012, 21:45:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co w kodzie dalej jest zawsze nad tym co jest wcześniej - jeśli oba elementy mają position:x relatife lub absolute wystarczy dodać im z-index, elemend który ma być nad powinien mieć większą wartość od pozostałych.
Tak Twoje rozwiązanie na pewno nie jest eleganckie, byleś się nie spotkał z przeglądarką która zechce zrozumieć to inaczej, zmniejsz te marginsesy choć na tyle by były "normalne" lub adekwatne do zawartości (jeśli strona zajmuje ~1000px wysokości daj 2000px). (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
![]()
|
|
To co w kodzie dalej jest zawsze nad tym co jest wcześniej - jeśli oba elementy mają position:x relatife lub absolute wystarczy dodać im z-index, elemend który ma być nad powinien mieć większą wartość od pozostałych. Tak Twoje rozwiązanie na pewno nie jest eleganckie, byleś się nie spotkał z przeglądarką która zechce zrozumieć to inaczej, zmniejsz te marginsesy choć na tyle by były "normalne" lub adekwatne do zawartości (jeśli strona zajmuje ~1000px wysokości daj 2000px). (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Dzięki dzięki kolego. Już poprawione i chula. Nigdy nie przywiązywałem dużej uwagi do css teraz uczę się je "opanowywać". Ten post edytował gandziorz 24.01.2012, 21:13:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nigdy nie przywiązywałem dużej uwagi do css teraz uczę się je "opanowywać". To na pewno nie powinienes tego robic w taki sposob. Zrob sobie cos takiego i psrawdz czy dziala |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:09 |