![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z porównaniem wartości dwóch zmianych. Jeżeli sprawdzam, czy 6 jest większe od 36 to zwraca mi true Ale jak sprawdzam, czy 4 jest większe od 36 to zwraca mi false Wygląda na to, jak by instrukcja warunkowa brała tylko pierwszą cyfre do porównania a nie całą liczbe. Oto mój kod i na samym dole ten warunek. Kod $('.pole_input').keyup(function() { var input = '#pole_input_' + $(this).attr("alt"); var input_liczba = '#pole_input_liczba_' + $(this).attr("alt"); $(input).val($(input).val().replace(',','.')); if ($(input).val() > $(input_liczba).val()) {//jeśli liczba przekroczona alert('Liczba przekroczona przekroczona'); } }); Co może być tego przyczyną, jak to rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na pierwszy rzut oka - rzutuj do inta, w value jest string.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To rzutuj na float -> parseFloat
|
|
|
![]()
|
|
dzięki, działa .. pozdr (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:31 |