![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem. Mam skrypt, w którym dodaję zdjęcie wraz z opisem do bazy danych, czyli PHP + MySQL. I... no i właśnie nic się nie dzieje. Nie mogę dodać zdjęcia, wyrzuca mi [mój] błąd, choć fragment skryptowy dodający dane do bazy powinien działać dobrze bo podobny mam w innych skryptach, chociaż zatrzymuje się akcja na tym, że zdjęcie się nie dodaje. Taki jest oto skrypt:
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak udostępnisz jaki błąd Ci się pojawia? Bo tak domyślać to ja się mogę...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie żaden błąd się nie pojawia oprócz tekstu 'Nie udało się' czyli po drugim 'ifie' if(isset[$_POST])... ale nic dalej nie działa. Wnioskuję, że tutaj gdzieś jest błąd, tzn. w przekazywaniu pliku do folderu. Tak myślę, bo dalej skrypt nie idzie. Jak dodaje plik graficzny to właśnie tak mam, a bez niego w ogóle pojawia się komunikat 'nie wybrano pliku' ale to jest już mniej istotne. Ale jeśli chodzi o działanie skryptu, to nawet nie idzie do sprawdzania długości znaków czy tego CZY pola nie są puste. Więc szczerze nie wiem czemu nic się nie wykonuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak troche źle robisz. Dużo ifów i sie gubisz. Przede wszsytkim, albo zastosuj klasę walidacji lub zastosuj prostą metodę do sprawdzania błędów np:
Weź sprawdzaj na poziomie błędów, echując sobie jakieś wartości czy się dobrze wykonuje skrypt, używaj var_dump dla funkcji i zmiennych, wtedy będziesz wiedział co jest nie tak. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa, dzięki. Taka mała głupotka a denerwuje jak... W każdym razie działa a to jest najważniejsze. Dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:03 |