![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak uzyskać taki efekt:
![]() Chciałbym aby szerokość i wysokość tabeli była na całe okno przeglądarki, ale żeby np kolumny były z właściwością overflow auto, tak aby nie można było przesuwać tabelą, a jej zawartością np podczas zmiany rozmiarów okna przeglądarki. http://jsfiddle.net/nMLCe/ Chodzi mi tylko o uzyskanie takiego efektu poprzez CSS i na div. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
position:fixed (ew. absolute); top:0px; left:0px; bottom:0px; right:0px;
elementy wewnętrzne też należy wypozycjonować oraz overflow:scroll; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bez position? Wersje z postion już mam, ale nie jest ona zbyt wydajna tzn. przy bardzo dużej ilości danych + efekty js spowalnia np przewijanie. Nie da się tego zrobić na "tabeli"?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli korzystałeś z jakiegoś filemenedżera plików to zazwyczaj kolumny (wysokość + szerokość) dopasowują się do wielkości okna.
Ja używam do tego jquery. I wszystko działa bardzo dobrze:
Ten post edytował potreb 21.01.2012, 13:34:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
potreb - to musi działać natywnie w css.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to masz problem, chciałbym zobaczyć rozwiązanie dobre dla wielu przeglądarek. Bo może sam bym to zastosował. Poszukaj w goole pod zapytaniami: liquid layout
Zawsze i tak jest problem dopasowaniem się do wysokości i włączeniem scrolla. Ten post edytował potreb 21.01.2012, 13:46:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez pozycjonowania da się tylko za pomocą js. samym css nie da się ustawić pionowo na całą stronę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:16 |