![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kwałek kodu wycięty z oficjalnej strony jquery:
Nie wiem o co chodzi w tej linijce: var content = $( data ).find( '#content' ); ? a dokładnie o co chodzi z tym #content ? gdzie ma szukać elementu o id content ? W tych danych zwrotnych które zwracane są jako data ? Jeśli usunę końcówkę czyli: .find( '#content' ); w diva o id result wstawia mi dane zwrotne (data) nie wiem tylko o co chodzi z tym content i jak to wykorzystać ? Dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w danych zwrotnych szukają #content i wstawiają go do #result. Co w tym niejasnego? Jak nie chcesz #content z danych zwrotnych a chcesz całe dane zwrotne to wywal te find
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w danych zwrotnych szukają #content i wstawiają go do #result. Co w tym niejasnego? Jak nie chcesz #content z danych zwrotnych a chcesz całe dane zwrotne to wywal te find To jest niejasne ze nic mi nie wstawia: echo json_encode('<div id = "content">WYSYŁKA OK</div>'); nic nie wstawia w result i echo '<div id = "content">WYSYŁKA OK</div>'; również nic nie wstawia ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To pisz od razu w czym problem a nie czaisz się jak lis wokół kurnika....
Zainstaluj sobie FireBug dla FireFox i zobacz co w ogole dostajesz jako odpowiedź zwrotna. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To pisz od razu w czym problem a nie czaisz się jak lis wokół kurnika.... Zainstaluj sobie FireBug dla FireFox i zobacz co w ogole dostajesz jako odpowiedź zwrotna. Ależ ja mam firebuga , firebug zwraca: <div id = "content">WYSYŁKA OK</div> A mimo to w result nie pojawia się nic. :-] |
|
|
![]()
|
|
No i trzeba było tak od razu.
console.log(data); co zwraca w konsoli FF? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, już wiem.
FIND szuka w danym elemencie, bez niego własnego. http://api.jquery.com/find/ <div id="glowny"><div id = "content">WYSYŁKA OK</div></div> Teraz ci znajdzie content -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra, już wiem. FIND szuka w danym elemencie, bez niego własnego. http://api.jquery.com/find/ <div id="glowny"><div id = "content">WYSYŁKA OK</div></div> Teraz ci znajdzie content Faktycznie teraz jest OK : - ) Dziwne to to jeśli chodzi o jakieś praktyczne zastosowanie ale działa ... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
To jest praktyczne. A ze ty się za to źle zabrałeś to nie ich wina.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Sie domyśliłem że to było ze strony jQuery. No i co z tego że ze strony? Źle wpisałeś dane zwrotne - Twoja wina a nie ich.
Cytat Roztrzepany jesteś jak turecki dywan. Że niby czemu?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:25 |