![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę napisać funkcję w jQuery, która po zaznaczeniu checkoxa "rodzica", zostana zaznaczone wszystkie pozostałe checkboxy mu podlegające. Moja funkcja t:
a kod php:
Niestety po zaznaczeniu checkboxa SELECT_ALL nic się nie dzieje, czy mógłbym prosić o jakąś pomoc? :X |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ID jak sama nazwa wskazuje ma być unikalne a nie jak u ciebie każdy ma to samo ID.
Jak chcesz rozpoznawać grupy elemntów to nadawaj im tę samą klasę, a później: nie: $('#id').attr(':checked',true) a: $('.klasa').attr('checked','checked') -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
removeAttr.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 5 Dołączył: 26.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A jak zrobić, żeby funkcja jQuery pobierała kolejno wartość z checkboxa?
Napisałem tak, ale pobiera tylko dla value = 0, dla większych wartości nie chce działać, why?
|
|
|
--kaem-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A na pewno te checkboxy mają prawidłowe klasy równe wartościom w #select_all?
|
|
|
![]()
|
|
Mają na 100%
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A świstak siedzi i zawija sreberka.
Pokaż kod. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nadaj klasy tekstowe, nie jestem pewien czy mozesz sobie tak po liczbach latac
class="blabla{$smarty.section.i.index}" $('.blabla'+id).attr('checked',this.checked); edit: $("input:checkbox#select_all"). Kurcze.... ty w ogóle nie czytasz co się do ciebie pisze!! Pisałem ci wpierwszym poście że ID ma być unikalne, a ty wszyskim znowu walisz to samo ID SELECT_ALL. Czy wszystko trzeba 100 razy powtarzać? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hmmm,, a jak zrobić w takim przypadku unkalne id dla każdej grupy, żeby jquery wiedział co ma czytać?
|
|
|
![]()
|
|
Powtórzę: nie czytasz co się do ciebie pisze!
Napisałem ci w pierwszym moim poscie: nie ID a klasa. A ty sie teraz znowu pytasz to co zamiast ID..... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:22 |