![]() |
![]() |
-stratocaster- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jestem w trakcie pisania księgi gości opartej na plikach tekstowych w php oczywiście . Mam tylko jeden problem: użytkownik który wpisuje sie do księgi nie może nacisnąć enter bo przy zapisie do pliku każda wartość pola formularza musi zawierac sie w jednej linijce , a ponieważ zapisuje funkcją fputs , która znak '\n'
zamienia na przejście do nowego wiersza , po napotkaniu przez nią tego znaku wszystko sie wiesza . tak więc moje pytanie brzmi : jak zapisać do pliku znak '\n' jako znak tak żeby cały string był w jednej linijce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? z gory dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie za te błagania o pomoc powinnien być temat do śmietnika. Usuń to POMOCY.
|
|
|
-stratocaster- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki za pomoc zastawiam sie tylko czy POMOCY jest za mało "hackerskie" , ale spoko pozdr
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POMOCY jest bardzo "hackerskie" jest tak hackerskie, że już bardziej hackerskie być nie może. Problem z nim jest tylko taki, że jest niezgodne z regulaminem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Bora @ 2004-07-16 03:02:55) Jak dla mnie za te błagania o pomoc powinnien być temat do śmietnika. Usuń to POMOCY.
a jezeli chce zamienic kilka wyrazen jak moge to napisac ?
czy tak moze byc ? a jezeli nie to prosze o podanie prawidlowego rozwiazania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej użyć funkcji nl2br?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:27 |