![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt który wyciąga dane z tabeli i wszystko dobrze działa. Błąd polega na tym że chciałbym wyświetlac odpowiednie dane a nie wszystkie jednocześnie. Do tej pory po wpisaniu jakiegokolwiek słowa wyświetlane są wszystkie dane jakie znajdują się w tabeli. Chcę napisać taki skryp który po wpisaniu np. imienia Marek wyświetli tylko osoby o tym imieniu.
Skryp wygląda nastepująco:
jeżeli znaleźliście błąd to napiszcie w którym miejscu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Suchedniów k/Kielc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie chcesz wyświetlć wszystkiego, to musisz inaczej sformułować zapyanie do bazy, czyli to &sql
zrób sobie formularzgdzie będzie pole imie_szukane, a zapytanie zmodyfikuj tak:
lub tak:
daje to trochę inne wyniki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak zrobić żeby wyswietlało dane po wpisaniu imienia i nazwiska?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Suchedniów k/Kielc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki już wiem o co chodzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:21 |