![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w głównym katalogu plik profil.php w którym za pomocą get wyświetlane są profile według id.
Czyli adres wygląda np profil.php?id=3 Jak za pomocą mod_rewite moge skonstruować link adres-strony.pl/profil/3 Czy muszę przenieść plik profil.php do katalogu profil i tam to stworzyć(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy zrobić tak
Kod RewriteRule ^([^_]*)/([^_]*) $ $1.php?id=$2 [L]
Ten post edytował XP'ek 9.01.2012, 17:45:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok działa
teraz zrodził się nowy problem gdy mam ten link nazwa-strony.pl/profil/1/ Na początku w pliku profil mam include góry strony a na dole include stopki. Wszystko sie wyświetla tylko bez styli. Wygląda na to że plik style.css sie nie łąduje. Jak temu zaradzić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj odwoładnie do głównego katalogu
jak masz np. "css/style.css" zastosuj motyw "/css/style.css" motyw często stosowany zwłaszcza w frameworkach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sprawdzony tylko odwołuje do adres-strony.pl jeśli masz stronę w katalogu weź na to poprawkę |
|
|
![]()
|
|
Dzięki kolego wszystko działa poprawnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 23:56 |