![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W książce "php - Podręcznik tworzenia stron WWW" (Julie C. Meloni) znajduje się opis skryptu, który wysyła na podany (w skrypcie) mail informacje typu imię i mail nadawcy oraz treść wiadomości. Gdy klikam na przycisku "Wyślij formularz", wyświetla się błąd w linii, w której znajduje się funkcja mail(). Autorka pisze, że, aby ta funkcja działała poprawnie, należy zmienić w pliku php.ini dwie linijki pod [mail function]:
SMTP = ;for win32 only sendmail_from = 'for win32 only W pierwszej linijce trzeba wpisać "localhost" lub nazwę serwera poczty wychodzącej, którego używam w moim kliencie poczty e-mail. Jako że mam maila w WP, powiniem wpisać SMTP.wp.pl lub localhost. Jednakże ani jedno, ani drugie nie działa - w pierwszym przypadku wyświetla się błąd Server Error, zaś w drugim - Failed to Connect. Co mam zrobić, żeby to zadziałało? Aha, serwer mam na dysku (Apache). Czytałem inny post na tym forum i jakby co, to safe_mode mam ustawione na Off. Ten post edytował Fazzi 15.07.2004, 16:27:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zainstalowałeś serwer SMTP?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to znaczy? Pocztę odbieram w Outlooku i wszystko działa. Jesli do przesyłania tego rodzaju formularzy potrzebny jest osobny serwer, to powiedz, skąd go wziąć i jak zainstalować.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dowiesz się ja zadałem to pytanie kilka razy i na temat już nikt nie pisał (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:53 |