![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Bardzo bym prosił o nakierowanie w kierunku rozwiązania problemu. A mianowicie mam np. wynik z bazy danych : ![]() do edycji używam takiego kodu:
Ogólnie chodzi mi o to, że podczas edycji odrazu zaznacza mi w polach select 1 wartości pól zamiast takie jakie są wybrane w bazie. Przykład: ![]() - Powinno być standardowo jak na 1 screenie. Chodzi tu o nazwę marki, typ i kolor. Chciałbym by podczas edycji było ustawione to zgodnie z rekordami w bazie, a nie z tym co jest pierwsze na liście. Szukałem rozwiązania i jakoś widocznie nie wiem jak to zatytułować. ;( Dziękuje z góry za pomoc. Dopiero zaczynam swoją przygodę z php itd. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php $rekord = mysql_fetch_assoc($samochody); //(..) //select $zapytanie = "SELECT * FROM marka"; $wynik = mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_assoc($wynik)){ if ($row['nazwa_marki'] == $rekord['nazwa_marki']) { echo '<option value="'.$row['marka_id'].'" selected>'.$row['nazwa_marki']."</option>\n"; } else { echo '<option value="'.$row['marka_id'].'">'.$row['nazwa_marki']."</option>\n"; } ?> coś takiego powinno pomóc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:31 |