![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam pytanie do was przyjaciele jak macie rozwiązaną kwestię aktualności na stronach? Ponieważ cały panel sobie napisałem wszystko działa prawidłowo ale... no właśnie to ale. W panelu mam dodany edytor Wysiwyg Tinymce do elementu textarea gdzie wpisuje treści wiadomości przez co wpisy są w elementach
No i teraz gdy np. wyświetlam ostatnich 5 newsów i pobieram dla nich początkowe powiedzmy 100 znaków (cały wpis ma powiedzmy 500znaków) to nie mam na końcu elementu zamykającego
I teraz pytanie jak to rozwiązać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?czy dodać jeszcze jeden element textarea ktory będzie bez edytora Tinymce czyli wpis w nim nie będzie objęty elementami na początku gdzie będzie wpisywany tekst który będzie się wyświetlał na początkowej stronie czyli te 100 znaków?? czy może macie jakieś inne rozwiązanie?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) np. sprawdzić czy na końcu jest tag zamykający i jeśli go nie ma to żeby go dopisać. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ręcznie dzielę; masz w TinyMCE takie coś, jak pagebreak; wstawia w treść komentarz i nie trzeba się z tym męczyć. [;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 9 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście wyświetlając zajawki artykułów na głównej wyświetlam jest bez tagów html. Tylko ograniczenie znaków.
Dlaczego? Na przykład gdy w jednym artykule wyśrodkuję tekst, a w innym wyrównam do lewej czy prawej - niszczy to układ na "głównej". Jeśli jednak chcesz zamykać otwarte tagi - podrzucam Ci rozwiązanie, jakie znalazłem w google:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za porady osobiście skorzystałem z funkcji strip_tags() i wszystko funkcjonuje prawidłowo.
Dziękuję, temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:08 |