![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znalazłem na internecie funkcję Java do zwijania stopki, lecz po kliknięciu na 'zwiń', nic się nie dzieje.
HEAD
BODY
CSS
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie Java, a JacaScript - to jest różnica!
Cytat <div id="lista1"> -> Kod <div id="lista1" style="display: block;"> Twój kod jest brzydki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mój, funkcję zwijania gdzieś znalazłem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Niestety po zamianie, footer nadal się nie zwija
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No tam działa, ale u mnie www.workdomain.ugu.pl, stopka się nie zwija.
|
|
|
![]()
|
|
Człowieku, trochę samodzielności!
Odpal swoją stronę, zobacz na źródło strony i zobacz co tam masz: Cytat <!-- function pokazAlboUkryj(co) { var obiekt = document.getElementById(co); if (obiekt.style.display == 'block') { obiekt.style.display = 'none'; } else { obiekt.style.display = 'block'; } } --> Chyba coś nie tak - nie sądzisz? |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Ci wielkie, i przepraszam za moją głupotę, nic nie wiem o JS ^^
Jeszcze mam tylko pytanko, możesz mnie nakierować, jak zrobić tak, że jak się zwinie to zmoeni się ikonka zwijania/rozwijania? |
|
|
![]()
|
|
Cytat pokazAlboUkryj('lista1'); -> Kod pokazAlboUkryj(this,'lista1'); Cytat function pokazAlboUkryj(co) { var obiekt = document.getElementById(co); if (obiekt.style.display == 'block') { obiekt.style.display = 'none'; } else { obiekt.style.display = 'block'; } } -> Kod function pokazAlboUkryj(el,co) {
var obiekt = document.getElementById(co); if (obiekt.style.display == 'block') { el.innerHTML = 'rozwiń'; obiekt.style.display = 'none'; } else { el.innerHTML = 'zwiń'; obiekt.style.display = 'block'; } } |
|
|
![]()
|
|
Dzięki mistrzu <3 A dałoby się zrobić tak, że stopka zwija się o okreśolną wartość? Np. żeby po zwinięcu jeszcze jej trochę zostało.
Ten post edytował Niedowiarek 4.01.2012, 23:51:23 |
|
|
![]()
|
|
Da się, ale na Twoim poziomie radzę po prostu stworzyć div-a na elementem od id="lista1", który nie zniknie
|
|
|
--Niedowiarek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Trochę mi to nie odpowiada... Mógłbyś mi zarzucić jakimś poradnikiem/kodem?
|
|
|
![]()
|
|
jQuery + podstawy JS + przeróbka części kodu + zmiana myślenia
Dzięki tej bibliotece w miarę łatwo zrobisz łatwą animację znikania. --------------------------------------- Dlaczego Ci nie odpowiada? Jak zmienisz trochę CSS wygląd będzie identyczny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:54 |