![]() |
![]() |
--astronom-- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam! pierwszy raz u was :D
mam plik w którym mam zamiar gromadzić ip każdego kto odwiedzi moją strone. jeśli ktoś odwiedza ją poraz kolejny liczba stojąca przy ip ma zostać zwiększona. jesli pierwszy raz to tworzy nową linie: IP;0;\n format wygląda tak: 100.100.100.100;0; seperator ';' jedna linia jeden user. mój kod wygląda tak
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no dobrze ale w czym problem?
|
|
|
--astronom-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no tak nie napisałem.
uruchamiam plik lokalnie w pliku mam "127.0.0.1;0;" odświeżam i nic. z każdym odświeżeniem powinna być inkrementacja. jest bez zmian. dodam że wcześniej zwracało mi że nie może być odczytane 0 bitów, tzn musi być wiecej w lini: teraz nic nie zwraca i nic sie nie dzieje. pogubiłem się w tym kodzie już. wyświetlam tablice kombinuje - bezskutecznie. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
wyskrobałem Ci coś takiego na szybko:
|
|
|
--astronom-- |
![]()
|
Goście ![]() |
- ciekawa a zarazem zaawansowana funkcja. kod działa fenomenalnie! czapki z głów! dzieki. mam takie pytanie: czy może się tak zdarzyć że (przeciętny - darmowy) hosting zablokuje użycie stałych których użyłeś? FILE_SKIP_EMPTY_LINES i PHP_EOL |
|
|
![]()
|
|
jeśli na serwerze jest wersja php >5.0.2 to nie powinno być problemu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:49 |