![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jako zostałem zmuszyny przejść na inny komputer(w poprzednim odlutował się procesor[ktoś go zrobił na BGA]), mam w domu stary ale jest strasznie słaby to postanowiłem, zainstalować oszczędniejszą wersję serwera niż Xampp.
Zainstalowałem Apache 2.2(C:/www/apache) Po instalacji wszystko sie odpala, pliki html po wejsciu na strone localhost ładnie działają. Pobrałem PHP 5.4 skompilowane VC9, Wypakowałem PHP do C:/www/php Skopiowałem php5ts.dll do C:/windows/system32 Zastosowałem u siebie php.ini(php.ini-development) Skopiowałem plik php5apache2_2.dll do C:/www/apache/bin W pliku httpd.conf na końcu ładowania modułów(po ostatnim LoadModule ...) dodaje Kod LoadModule php5_module "bin/php5apache2_2.dll" i chcę odpalić apacza i tu lipa... Wyrzuca mi błąd: Kod The request operation has failed! Próbowałem dodać jeszcze przed tym Kod PHPIniDir "C:/www/htdocs" Ale to samo. Apache nie generuje żadnych errorów do logs/error.txt Co może być nie tak. Pod CGI serwer uruchamia się normalnie Kod ScriptAlias /php/ "c:/www/php/" AddType application/x-httpd-php .php Action application/x-httpd-php "c:/www/php/php-cgi.exe" i zmieniam linike Kod Options Indexes FollowSymLinks na Kod Options Indexes FollowSymLinks ExecCGI Ale ja chce odpalić wersje ISAPI Z góry dziękuje Ten post edytował daniel1302 29.12.2011, 21:13:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka informacja ze strony PHP For Windows:
Cytat Which version do I choose? If you are using PHP with Apache 1 or Apache2 from apache.org you need to use the VC6 versions of PHP If you are using PHP with IIS you should use the VC9 versions of PHP VC6 Versions are compiled with the legacy Visual Studio 6 compiler VC9 Versions are compiled with the Visual Studio 2008 compiler and have improvements in performance and stability. The VC9 versions require you to have the Microsoft 2008 C++ Runtime (x86) or the Microsoft 2008 C++ Runtime (x64) installed Do NOT use VC9 version with apache.org binaries VC9 versions of Apache can be fetched at Apache Lounge. We use their binaries to build the Apache SAPIs. Poza tym nic nie trzeba nigdzie kopiować, a wystarczy podać pełne ścieżki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A znajde gdzieś wersje VC6 czy musze znowu kombinować?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ale tam są same wersje php vc9, ok ale dzięki z tym sobie poradze.
FUCK!!! Nie da rady apache zainstalować, ani IIS, w apache wyrzuca, że zajęty port, nawet po instalacji windowsa. Podczas instalacji IIS wyrzuca, ze platforma NET jest nieprawidłowa, pomimi, że IIS i .NET pobieram z strony M$. Jedyne co ratuje windowsa, przed usunięciem to, że dużo używam Photoshop, ale juz instluje Ubuntu Ten post edytował daniel1302 30.12.2011, 06:37:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 04:43 |