![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy da się odtworzyć plik mp3 przez javascript aby nie bawić się z jakimiś odtwarzaczami flash itp? Chodziło by mi o to aby na mojej liscie utworów na stronie przy każdym utworze z boku był przycisk play aby odsłuchać dana konkretną piosenke i fajnie by było gdybym mógł ten przycisk podmienic na obrazek. Szukałem w google ale nie znalazłem nic co by mi odpowiadało a nie wiem czy dobrym wyjsciem było by kopiowanie playera pare razy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Własnie nie podchodzi mi ten player.... nie umiem go zmodyfikowac do tej listy mp3. Jak odwołać sie do konkretnej funckji play? albo coś? w linkach jest href="java script:;" - co to za odwołanie? Funkcja w której podana jest scieżka do mp3 jest wywołana nie wiem w jaki sposób... Nie ma jakiegos prostrzego rozwiązania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób w takim razi to sam: HTML5 i element audio i JS do obsługi tego. Trochę zabawy będzie, ale bez przesady - zależy co chcesz osiągnąć, ale prosty odtwarzać zrobić jest dość łatwo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wystarczy tylko przycisk play i stop przy każdym utworze do odsłuchania go. Mozna mieszać html5 w dokumencie html 4.01 transistional?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można, ale nie powinno się.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
rzeczywiście bardzo fajnie mozna to zrobić za pomocą html5 i javascript jednak mam pytanie czy użycie elementu <audio> ładuje plik mp3 odrazu w czasie ładowania przegląraki czy buforuje dopiero po naciśnięciu play?
|
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz. Poczytaj w google o tym elemencie i zobacz na atrybut preload.
PS. Pewny nie jestem, bo nigdy tego nie używałem, ale tak jest na 90% -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, ale chyba jednak buforowanie jest po wywołaniu play.... pytanie mam jeszcze jedno, da sie ominąć fomat ogg? żeby odtwarzało mp3 w każdej przeglądarce? Bo jak widze to tylko tabelki podają jaki format przyjmują poszczególne przeglądarki;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:43 |