![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka, jestem w trakcie tworzenia panelu do zarządzania swą postacią do gry Minecraft. Wpadłem na pomysł zrobienia sklepiku dla graczy lecz tkwię w jednym miejscu i jestem bardzo skołowany.
Znalazłem to: http://wrzasq.pl/blog/61.html CHODZI MI O 2 typ, ten z możliwością sprawdzania za ile został wysłany SMS. Jak mam sprawdzić czy SMS został wysałany za 10 zl czy za 5. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakładając, że $a to dotpayowka odpowiedź (za: wrzasq)
Kod 1 86400 LESSER 15.00 $a = explode("\r\n",$a); $kwota = $a[3] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądam pobieżnie i widzę:
Cytat Najbardziej przydatna jest ostatnia linijka - zawiera ona kwotę (netto), za ile wysłano SMSa Chyba wszystko jasne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ostatnia linijka jest najważniejsza, lecz nie wiedziałem jak ją pobrać ; ).
A możesz mia napisać w całości jak mam to sprawdzić, w PHP czuję się jak był bym w przedszkolu choć już logowanie, rejestrację, zmianę wyglądu postaci udało mi się zrobić ;d |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zauważyłeś, że odpowiedź masz na tacy dwa posty wyżej.
funkcja file_get_contents wspomniana na blogu wrzasq oraz funkcja explode wspomniania przeze mnie. Kod testowy:
|
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki, teraz sobie poradze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 07:09 |