![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawie gotowe już jest tylko nie wiem czemu mi się nie wyświetlają zawodnicy którzy mają przypisani do trenera wartość NULL, myślałem żeby jeszcze dać jakiś warunek ale błąd wyskakiwał, a i nie wiem właśnie czy dobrze mam zrobione z aktualizacją danych bo mi nie wychodzi coś ta aktualizacja.
podam co jeszcze pełne nazwy skrótów w zapytaniu za - zawodnik z - zawody t - trener
jeśli ktoś się orientuje to mógłby ktoś mnie poprawić w tym kodzie Ten post edytował olszam 27.12.2011, 22:41:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie problem jest w zapytaniu:
Mianowicie w podzapytaniu, a raczej jego części
Jak nie będzie przypisana wartość w z.idtrener to nie wyświetli Ci zawodników bez trenerów... Polecam dodać jednego trenera do bazy jako "Brak Trenera" i przypisać zawodnikom z id trenera wartość id dodanego wiersza... Jest to chyba najprostrzy sposób na rozwiązanie problemu zapytania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował krystianroza 27.12.2011, 23:32:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o o tym to nawet nie pomyślałem thx za pomoc (IMG:http://www.forum.growenter.pl/images/smilies/browar.gif) dla ciebie a jeszcze jedno jak powinno wyglądać ta część na edycje tych rekordów?
Ten post edytował olszam 29.12.2011, 21:55:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:11 |