![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcialbym udostepnic moja siec z modemu usb 3g przez wifi tak zebym mogl sie do niej podlaczyc za pomoca tabletu/smartphone'u. Robie to tak Panel sterowania -> polaczenia sieciowe -> wchodze we wlasciwosci polaczenia za pomoca 3g -> zaznaczam ze siec ma byc udostepniona i ze za pomoca wifi... Potem panel sterowania -> polaczenia sieciowe -> wlasciwosci wifi -> dodaje nowa siec: ssid: vodafone polacz nawet jesli siec nie nadaje zaznaczone typ sieci: otwarta szyfrowanie wylaczone otrzymuje klucz automatycznie zaznaczone ad-hoc zaznaczone/nie zaznaczone tak czy siak nie dziala... Siec w sieciach bezprzewodowych sie pojawia ale inne urzadzenia jej nie widza, jak polacze sie z nia z kompem pisze ze brak lacza... Wiecie jak moge to zrobic? p.s czytalem co i jak w sieci ale wlasnie mi to nie dziala... -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To się nazywa tethering.
I zacznijmy od tego, czy operator tego nie blokuje. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wiem ze to sie nazywa tethring
![]() Watpie bo mam z tej samej sieci telefon i nim moglem udostepniac siec przez wifi...zreszta dlaczego mialoby blokowac za nawet modemy z tethringiem wifi ale ja wziolem normalny -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat .zreszta dlaczego mialoby blokowac za nawet modemy z tethringiem wifi ale ja wziolem normalny Tu modem nie ma znaczenia. ![]() Cytat Siec w sieciach bezprzewodowych sie pojawia ale inne urzadzenia jej nie widza, jak polacze sie z nia z kompem pisze ze brak lacza... Wiecie jak moge to zrobic? Nie baw się, tylko zainstaluj Connectify, postaw sobie na kompie Acces-Pointa. W warunkach bojowych na jednym kompie zmieściło się 30 klientów... ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie baw się, tylko zainstaluj Connectify, postaw sobie na kompie Acces-Pointa. W warunkach bojowych na jednym kompie zmieściło się 30 klientów... Dzieki sprawdze ;p Mi wystarcza tylko 2 klienty. A tak ogolnie czy nie lepszym rozwiazaniem byloby uzyc vodafone station i wsadzic tam ten modem usb i udostepnic siec przez wifi?Tak sie pytam bo przypomnialo mi sie ze mam takie cos... @erix ale ten connectify dziala tylko pod win 7 a ja szukam cos pod xp ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Cytat @erix ale ten connectify dziala tylko pod win 7 a ja szukam cos pod xp To to jeszcze żyje...? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
pewnie stary i dobry win xp
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Jeszcze żeby obsługiwał więcej jak 4 GiB RAM, to można by było o nim myśleć...
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
zgadzam sie
![]() Hmm to nie ma innego rozwiazania? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Cytat zgadzam sie troche lipa z tym 3,7b ramu czy jakos tak... Od WXP "trochę" się zmieniło, nie tylko x86<->x64. XP, to stary system. No zostaje sieć ad-hoc, ale unikałbym automatycznego przydziału adresu... Sieci ad-hoc pod Windows są trochę upierdliwe. Cytat Siec w sieciach bezprzewodowych sie pojawia ale inne urzadzenia jej nie widza, jak polacze sie z nia z kompem pisze ze brak lacza... Nawala na łączności z bramką? Na NAT? Gdzie logi z pingami/traceroute'ami na poszczególne hosty? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nawala na łączności z bramką? Na NAT? Gdzie logi z pingami/traceroute'ami na poszczególne hosty? Tak szczerze nie wiem nie znam sie na sieciach ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Poguglaj za słowami-kluczami, które podałem.
To nie są jakieś szczególnie skomplikowane tematy, to są podstawy sieci. [; Po wpisaniu ping/tracert/traceroute w wyszukiwarkę powinieneś znaleźć przykładowe sposoby ich użycia. Połącz to ze słowem "bramka", kombinuj. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:54 |