![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam problem z tworzeniem klas, do tej pory nie miałem żadnego problemu, ale od pewnego momentu nie mogę uwtorzyć żadnej klasy, dostając błąd:
nazwa jest napewno unikalna, 46 linia to linia w ktorej jest klamra zamykająca klasę. Ktoś się już spotkał z takim czymś ? pozdrawiam, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Która wersja (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2.3.4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie to problem dotyczący PHP a nie frameworka Kohana jako takiego. Komunikat jest oczywisty - masz już taką klasę zadeklarowaną. Poszukaj może tylko wydaje Ci się, że nazwa klasy jest unikalna....
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
40 minut temu pisalem poprzednia klase i wszystko działało, teraz już nie,
Czy klasa jest unikalna ? na pewno, chyba ze istnieja wbudowane klasy typu 'alsdkfjasdiu98043_sd' pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie trudno byłoby trafić ponownie w taką nazwę klasy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Widzę dwa rozwiązania:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jak się odwołujesz do poprzednio utworzonych klas też masz error (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strzelam teraz na ślepo, ale może to być problem z autoloader'em klas - jeśli ten z jakiegoś powodu dwukrotnie ładuje ten sam skrypt. Może w jakimś configu jest coś za dużo? Może ładujesz dwa razy ten sam moduł?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przeszukaj cały projekt w poszukiwaniu nazwy klasy, która jest dublowana. Ja najczęściej otrzymuję ten komunikat gdy skopiuję plik kontrolera, zmienię jego nazwę na inną, ale nie zmienię nazwy klasy. Możliwe zatem, że masz 2 lub więcej klas kontrolerów o takich samych nazwach (niekoniecznie o takich samych nazwach plików).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 16:00 |