![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
ma funkcję która nakład obraz na obraz - jako znak wodny nakładam png z "przezroczystym tłem" oto kod - gotoweic z manuala
działa bardzo dobrze, z jednym małym ale jak zdjęciem bazowym jest PNG z przezroczystym tłem - tam również je usuwam - w miejscu wspólnym tam gdzie nakłada sie tło przezroczyste z znaku wodnego i png bazowego powstaje "czarna plama" jakieś pomysły jak to rozwiązać ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo
obraz wygenerowany u mnie jest png - ma przezroczyste tło, znak wodny nakłada się z przezroczystością i tu jest ok ale część wspólna zdjęcia bazowego i znaku wodnego - tylko elementy tła które są przezroczyste w 100 % dają w połączeniu efekt - kolor czarny więc powstaje w tym miejscu "plama" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co tak, jeśli mogę zapytać?
Skoro to znak wodny to zapewne jest tylko jedno zdjęcie i możesz ja edytować. Zamień przezroczyste tło na purpurę, a w kodzie php przepisz obrazek pixel po pixelu i wstaw warunek 'jeśli purpura to przepisz oryginalny pixel bez modyfikacji'. Wiem że to znacznie zwiększy długość kodu, ale nie wpłynie na szybkość wykonywania skryptu. Dodatkowo możesz wtedy zmodyfikować to tak, że znak wodny będzie pół-przezroczysty. Ja tak robię. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:55 |